Kändisvärldens lajvare

Att klä ut sig, vare sig det är till Halloween eller för att ge sig ut i skogen och rädda en prinsessa, är en populär hobby hos många. Man kan till och med hitta personer i rampljuset som älskar att klä ut sig och anamma en ny karaktär.Andre Luiz Moreira

Ett lagspel i utklädnader

Ett omaka par som blev bästa vänner för livet är Aaron Paul och Bryan Cranston som spelare huvudrollerna i kultserien Breaking Bad. Dessa två spelar karaktärer som arbetar tillsammans för att de måste och de kommer inte speciellt bra överens under seriens gång.Helga EstebMen på fritiden har de funnit stort nöje av varandras sällskap och satsar helhjärtat på bra utklädnader. De brukar till och med klä ut sig till varandras karaktärer och andra personer ur serien.

Hårding som älskar maskerader

Ett stort namn inom professionell brottning som sedan gick vidare till att ta Hollywood med storm. The Rock, Dwayne Johnson, har haft en karriär som pekat spikrakt uppåt och hans personlighet har stor del med framgångarna att göra. Han bjuder väldigt mycket på sig själv, har en stor närvaro i sociala medier och älskar att klä ut sig.Featureflash Photo AgencyHan är en mästare på cosplay och hittar alltid utklädnader som passar hans stora fysik. Ett år klädde han ut sig till Karl Alfred och bevisade effekten av spenat i dieten. Han har även klätt ut sig till Fred Flinta och självklart har han dränkt sig själv i grön färg och vara Hulken.

Pokerspelare älskar cosplay

En annan typ av utklädnad som gått från obskyrt till allmännheten är cosplay där man klär ut sig till fiktiva karaktärer från böcker, filmer, spel, serietidningar och från popukulturen överhuvudtaget. Cosplay har länge varit stort i Asien och det är kanske därför som PokerStars egna toppspelaren Bertrand ‘ElkY’ Grospellier har fallit för det. Innan han började spela för PokerStars, var han ett stort namn i Sydkorea där han var i toppen av StarCraftspelare.Hanhar exempelvis klätt ut sig till Sludge Becher från Hearthstone under PCA efter att ha förlorat ett vad mot kompisen och pokerspelaren Daniel Negreanu. Han tog även chansen att klä ut sig till Jokern när han deltog i EPT i Malta.

Hela familjen deltar

Att klä ut sig och hoppa in i en annan roll är inte bara något man gör själv, det är en hobby som hela familjen kan ha kul med. Det bevisar tvåbarnsföräldrarna Neil Patrick Harris och hans make David Burtka varje år när de klär ut hela familjen i ett gemensamt tema. De spenderar tid och pengar på detaljerna och skapar därmed fantastiska outfits.Genom åren har de varit i flera fiktiva världar: Peter Pan, Trollkarlen från Oz, Star Wars och flera andra. Det ser nästan ut som de håller på att skapa ett officiellt fotoalbum där de visar upp barnens uppväxt.

Alla hopp är inte långa

Ibland är ens karriär en bra ingång till cosplay och en kärlek till utklädnader. Detta händer modellen Adrianne Curry. Hon vann första säsongen av Americas Next Top Model och har haft en framgångsrik som modell sedan dess. Men hon är också en gamer som älskar spel och kombinerar man hennes yrke med hennes hobby blir svaret naturligtvis cosplay.s_bukleyHon är faktiskt en av de populäraste personerna inom cosplay med en förkärlek att klä ut sig till karaktärer från Mortal Kombat.

Inte alla historier slutar gott

Sist men inte minst kan vi nämna mannen från Florida som hoppades på en karriär inom politiken. Jake Rush ville bli en kongressman och allting gick bra för honom. Till dess att omvärlden fick nys om han största nöje: att delta i lajv som en vampyr. Han försökte aldrig dölja sin hobby men hade valt att inte prata om det.Självklart gick motståndarna på hårt om hur “olämpligt” detta var och hans karriär inom politiken blev tyvärr förstörd.