Klassiska brädspel

Inom kategorin ”spel” infaller många olika typer och genrer. Det kan vara dataspel, rollspel, tevespel eller brädspel, något som vi tänker titta tillbaka och minnas idag. 

Monopol

En klassiker från tidigt 1900-talet. inom familjen blev det alltid en diskussion om vem som skulle få vara skon och sedan började allvaret. Man köpte gator och byggde hotell tills man var så stark att alla som klev på ens ruta i princip gick i konkurs.Monopol har levt kvar i alla dessa år och finns numera i flera format. Man kan spela Monopol inspirerat av flera olika popkultursgenrer och serier, till exempel Star Wars, Doctor Who och simplare varianter för mindre barn.

Cluedo

Åh, det där spännande mordmysteriet som förändrades för varje spelrunda. Var det Överste Senap i biljardrummet med järnröret? Eller Professor Plommon i köket med ljusstaken?Det här spelet blev så populärt att man till och med gjorde en svensk miniserier där man varje vecka försökte lista ut vem som hade utfört mordet. Varje avsnitt var alla karaktärer tillbaka och en dog, sedan kunde publiken försöka lista ut ledtrådarna innan detektiven avslöjade vem som var mördaren.