Avancerad fantasyslott prickar rätt

Crystal Queen är en ny slot från Quickspin och helt klart den mest genomtänkta och avancerade sloten som företaget levererat.

9888069-games-play-means-gamer-leisure-and-entertainment

Denna slot bygger på H.C Andersens klassiska saga som Snödrottningen. Sloten har ett soundtrack som får dig att tänka på sagor och fantasy. Quickspin har också gett oss 2013 års bästa spel: Big Bad Wolf så de har sannerligen mycket att leva upp till. Men den här gången blir det nog inget pris. Även om spelet är vackert och genomtänkt, kunde man ha använt den fantastiska berättelsen till mer än bara ett tema.

I den här spelautomaten är Snödrottningen, eller The Crystal Queen den bästa symbolen på snurrhjulen. Därefter kommer Gerda, den rödhåriga flickan och den kidnappade pojken Kaj. Själva sagan är förlorad i spelautomaten men grafiken och musiken gör mycket för att du ändå ska känna dig underhållen. På Lyckospel kan man läsa en bra recension om spelet där man förklara i minsta detalj hur hjulen fungerar, var bonussymbolerna kan dyka upp och vilka symboler och aktiverar bonusronderna.

När man först ser på slotspelet slås man av likheterna med filmen Frost. Frost bygger på samma historia men här har man valt att låta Snödrottningen vara en god person, istället för personen som kidnappar Kaj vilket sker i Andersens historia. Det animerade vinterlandskapet och historien lockar så klart de som uppskattade Frostfilmen och Quickspin har självfallet haft detta i åtanke när de valde just den här sagan och temat i en av sina senaste spelautomater.

Man hade dock hoppats på att sagan skulle få en mer framträdande roll och att de vågade gör något lite mer vågat med hela spelet. En slot ska så klart vara enkel och handla om att turen avgör om du vinner eller förlorar pengar. Men vi vill snart se förändringar i spelautomaterna: några kan gärna få utmana oss lite mer och ger oss fler spelelement att leka med.